DAMGALARIN GÖÇÜ - KURGAN
Ömrünü “Taştaki Türkler” in izini sürmeye adayan Servet Somuncuoğlu, Saymalıtaş Gökyüzü Atlası ve Sibirya’dan Anadolu’ya Taştaki Türkler adlı iki muhteşem eserden sonra Damgaların Göçü - Kurgan kitabıyla, Anadolu arkeolojisinin en önemli keşiflerinden birine imza attı. Türk’lerin Anadolu’ya geçişinin Malazgirt’ten çok önceye dayandığını bu çok özel çalışmasıyla kanıtlayan Somuncuoğlu, Ankara’nın batısında, Güdül-Beypazarı arasındaki Güdül Dağı ve uzantılarında meçhul kalan Türk kaya resimleri ve Türk yazıtlarını, benzersiz görsellerle günyüzüne çıkarıyor.
Eser, Anadolu’nun tarihinin belgeseli olarak büyük bir değer olarak o dönem insanlarını ve inançlarını tüm yönleriyle gözler önüne seriyor. Eserde yer alan resimler, sizlere heyecanlı bir keşif ruhunu yaşatmaya olanak sağlıyor.
Tarih öncesindeki “Gök Tanrı” dininin en doğal alanları olan Anadolu’nun eşsiz dağlarında bilindiği gibi Türk’lere ait pek çok iz bulunur. Ankara’daki Güdül-Beypazarı arasındaki Güdül Dağı bölgesinde yer alan kaya resimleri ise tarihin en zengin yanını yansıtıyor. Türk tarihi için seçkin bir kaynak olan Damgaların Göçü – Kurgan kitabı, muhteşem bir keşfin kapılarını aralıyor. Birbirinden değerli görsellerin arasından seçilen karelerin yer aldığı eser, 14 ana bölüm beraberinde Türkçe ve İngilizce dilinden oluşuyor.
AC YAPI ise yapıta verdiği destek beraberinde sosyal sorumluluk bilincini her daim en üst seviyede tutarak, proje bölgesi ve çevresinde ya da ülke genelinde, toplumsal yaşamın korunması ve desteklenmesi doğrultusundaki her girişimin gönüllü olarak öncüsü olmaya devam edecektir.